A nyolcadddöntők második felének eseményei már kisebb viszhangott keltettek, mint az az első négy találkozó. A Brazília-Chile meccsen a brazilok 1998 után ismét három gólos különbséggel búcsúztatták Chilét a nyolcaddöntőben, és vetették tovább magukat, egészen a Hollandia-Szlovákia találkozó győztesének karmaiba, amely végül Hollandia lett. A hollandoknál bevetették az új csodafegyvert, Robbent, a szlovákok pedig egyáltalán nem vallottak szégyent, Vittek négy gólja külön dicséretre méltó.
Paraguay-Japán mérkőzés alighanem a VB legrosszabb meccsének címére is joggal pályázhat, és külön növeli esélyeit, hogy 120 percig tartott a borzalom. A betonbunker Paraguay és a latinos Japán csatályából végül Komano rontott 11-esét követően a dél-amerikaik mentek tovább, első tizenegyepárbaj-győztesként ezen a VB-n.
Végül a talán legszebb játékkal kecsegtető nyolcaddöntőn Európa bajnoka csatázott a trónkövetelőkkel, Spanyolország-Portugália párosításban. Fernando Torres és Cristiano Ronaldo továbbra is szenvedett, nem úgy az első számú sztárrá és gólkirály-várományossá előlépő David Villa, aki eldöntötte a találkozót. CR7 újabb csalódástkeltő világeseményen van túl, é snem tudja alátámasztani a pályán, hogy mire fel rá ez a médiacirkusz. Bár, legyen csak ő boldog azzal. A többiek meg fociznak tovább.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr452133315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása