Közelednek az elődöntők. Mindenkit mindenféle babonák és hülyeségek tartanak lázban, vagy éppen megoldani való problémák kínoznak.
Kezdjük mindjárt a legkomolyabbal. Lahm nyilatkozott, mint német csapatkapitány, és kijelentette, hogy a VB után is az kíván maradni, mint neki bizonyos Ballack. Bizonyos Ballack viszont fogta a sátorfáját, és az argentínok elleni mosolygós arca helyett elviharzott haza az első géppel. A németeknél áll a bál, bár Bierhoff próbál mindent elsimítani, és igazából a konfliktus nem a csapaton belül van, a társak kiálltak Lahm mellett. Ballack pedig ugye már otthon van. Otthon, ahol Hannoverben egy német agyonlőtt két olaszt egy kocsmában, miután összevesztek a két válogatott Mundialon nyújtott "ki a jobb" teljesítményével kapcsolatban. Morbid sejtés, de alighanem a németnek volt igaza..
Bár lehet, hogy a németek sem örülhetnek sokáig. Az EB alatt 2008-ban 80%-os teljesíménnyel jósoló Paul polip Oberhausenben ezúttal a spanyol zászlóra telepedett le a vizében, ami ugye hispán sikert jelent. A VB alatt még nem hibázott, Szerbia győzelmét is megjósolta. Az EB alatti tévedése viszont pont a spanyol-német döntőn következett be..
Most pedig pontosan Németország-Spanyolország következik, méghozzá magyar játékvezetői hármassal. Kassai Viktor, Vámos Tibor és Erős Gábor számára ez a negyedik, és egyben utolsó feladat a világbajnokságon, amivel már így is nem várt magasságokba emelkedtek, és remélhetőleg ez csak a kezdet, Kassainak lesz még vébéje. Négy találkozót mindig csak a legjobbak vezethetnek, és ha megnézzük, kiket zavartak már haza, ismét alkohol nélkül hízhat a májunk. A vérmesebbek már döntőt vártak, én magam bronzmeccset gondoltam volna, de erre sem lehet semmiféle panasz. Bár olyan elégedett lenne vele minden magyar csapat ősztől mint most a FIFA. Bízzunk benne.
Mint ahogy bízik abban is mind a négy válogatott, hogy Sir Mick Jagger nem bukkan fel a lelátón az ő sáljukat viselve. Mr. Rolling Stone Bill Clinton mellet izgult az USA-ért - az Usa kiesett. Anglia sálját, hazájáét viselte és buzdított - Anglia kiesett. Nem baj, szólt Jagger, fia félig brazil, van még kinek szurkolni. Brazília fogadta szurkolói közé tehát - Brazília kiesett. Maradt még dél-amerikai, sóhajtott Mick, Maradonát szereti - Argentína kiesett. Arról nem tudni, hogy Kieth Richards mit szól ehhez, de hogy mosolyog Jack Daniels mögött, az biztos. Jagger pedig tovább járja a sálárusokat..
Még annyit, hogy amennyire Dél-Amerika vébéje volt ez, és voltak öten a 16 és négyen a 8 között, miközben ugyanitt csak 6 és 3 európai volt - na hát, ebből lett az hogy a selejtezők alaőján ötödik számú Uruguay és a három európai van a négy között. Csak Uruguay győzelme nem bontana statisztikát, de ez a legkevésbé valószínű. Magam holland-német döntőt várok. Lám, kiktől kaptunk ki.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr552133427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása