A világbajnokságot megelőzően a szakértők és a divatosak is ezt a kvartettet nevezték ki a halálcsoportnak, de végül egyedül Elefántcsontpart számára jelentett halált, és igazából nem is érdemtelenül. Brazíliától kikaptak, Koreát megverték, de amikor igazán kellett volna, a portugálok ellen nem mutattak igazából semmit. Folytatódott tehát az afrikaiak rossz sorozata, még az sem segített, hogy Drogba törött könyökkel egy igazi hősként harcolt. Az elefántok mehetnek vissza napozni a tengerpartra.
Meglepő módon az egyik legszimpatikusabb válogatottá vált Észak-Korea csapata az első kört kővetően, hogy aztán egy félidő alatt lerombolják, amit a brazilok ellen felépítettek. Portugália kitömte őket, aztán a harmadik meccsre már nem igazán maradt erő a nép fiaiban. A kijutás is bravúr volt már tőlük, így kötél helyett inkább szobornak kéne várnia őket otthon, ami talán így is lesz. Vagy ha disszidálni akarnak, hát megtalálják őket.
Végül simán továbbjutott Portugália csapata, akik szintén nem mutattak sokat az afrikaiak ellen, de Koreát kiütötték, a csoportkör slágermérkőzésének várt testvérháború során pedig sajnos elég volt a sótlan 0-0-ás szalonremi. Cristiano Ronaldo sok más játékoshoz hasonlóan egyelőre nem hozza a várt klasszis teljesítmény, és ha a nyolcaddöntőben fennakadnak a spanyolokon, behúzhatunk majd egy újabb strigulát azon világesemények mellé, amelyek végbementek Ronaldo villogása nélkül. Talán Messiben bízhatunk.
Vagy Kakában, aki ugyan egyelőre nem repíti fenségesen Barzília szekerét, igaz, a szekér száll szépen az égen nélküle is. A Jogát elvileg hanyagoló csapat azért csak rúgott két remek gólt, és a látványt sem hiányolhatjuk Dunga csapatából. Az viszont igaz, hogy célfutballt játszanak. A VB mulatságos pillanatai közé tartozott amikor miután Elano lábát majdnem eltörték, az elefántcsontzene túlharsogta a vuvuzelát, egy nekirohanó majd összeeső játékos miatt mégis Kakát állították ki. Dunga pedig úgy néz ki, nem olyan jó, mint Kisteleki, hiszen Gera pirosát anno eltörölték, Kakának viszont ki kellett hagynia egy meccset. Na, akkor ki a jobb?

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr432114278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.06.28. 14:59:52

Észak-Korea továbbjuttatta Portugáliát, noha Brazília ellen fantasztikusan szervezett és kulturált futballt prezentált. Remélhetőleg hazaérvén nem esik bajuk...
Az elefántok elhasaltak. Egy egészséges Drogba és egy bátor edző kellett volna. A svéd a portugálok ellen beszari volt, meglett az eredménye. A brazilokat majdnem sikerült agyonrúgni... Ébredj Afrika! Erősebb a keret a ghánainál...
Brazília nem ragyog, eredmény centrikus játékot mutat be. Ez Dunga csapata, nem a népé. Dunga csapata lehet világbajnok. Hiányzik egy mágikusan zseniális karmester. (... Ronaldinho ...)
süti beállítások módosítása